OVER ROB & PARTNERS

Rob kort
Naam:
Rob Bogaarts
Geboren: 5 mei 1969
Opleiding: Bouwkunde – differentiatie Volkshuisvesting | Bedrijfskunde: Comenius – Next Generation Leadership | The Natural Step – Member of Honour
Blij van: Mijn gezin, mijn lief, vrienden, PSV, muziek en concerten, motorrijden, wandelen, golf, uit eten, speciaalbiertjes en suikerpinda’s.
Motto: Gewoon de goeie dingen doen!

Gedurende 30 jaar werkte ik in diverse functies voor grote organisaties op het gebied van vastgoed en wonen, om uiteindelijk aan de slag te gaan als directielid van woningcorporatie BrabantWonen in ’s-Hertogenbosch en Oss. In al die jaren ging ik me steeds nadrukkelijker bezighouden met de ‘duurzame kant’ van mijn werk. Omdat ik gegrepen werd door het onderwerp. Omdat ik er bakkenvol positieve energie van kreeg. En omdat ik er een ‘kick’ van kreeg om – samen met andere bevlogen partijen – de meest uiteenlopende ‘papieren initiatieven en concepten’ op het snijvlak van wonen, werken en duurzaamheid in beweging te zetten <leg link naar P5. Bevlogen Bewogen>. Zo besefte ik langzaam maar zeker: dít is waar ik echt van toegevoegde waarde ben en waar ik ‘dedicated’ mee bezig wil zijn! Op 5 mei 2021 zette ik daarom de stap naar het zelfstandig ondernemerschap. Buro Bogaarts was geboren: een bureau waar de drempel laag is, maar de lat altijd hoog ligt als het gaat om ‘de goeie dingen doen’.

Om dat te kunnen, werk ik graag en waar nodig intensief samen met een aantal geweldige mannen en vrouwen die ik in de loop der jaren heb leren kennen als ‘duurzame waarmakers’. Inspirerende superhelden, die zich stuk voor stuk – vanuit hun heel eigen specialisme – inzetten voor een toekomstbestendige en kwalitatief hoogwaardige samenleving. Ik noem er een paar…

Hieronder 8 ‘tegels’ met op de voorzijde de namen van de partners en hun bedrijfsnaam + url en (bij mouse-over) op de achterzijde een ultrakorte bio van hun bedrijf:

Peter Linders | Kwartiermakers in de Bouw
https://www.kwartiermakersindebouw.nl/

Peter is initiatiefnemer van ‘Kwartiermakers in de bouw’. Met hun kennis, ervaring en netwerk concretiseren zij kansrijke ontwikkelingen, vergroten ze marktkansen en maken zij perspectiefrijke projecten tot een succes. Met een duurzame, energieneutrale leef- en werkomgeving als stip op de horizon.

Met Peter werk ik regelmatig samen als het gaat om innovaties. Van een alternatief voor de CV-ketel,  tot het verbinden van de keten aan duurzame ambities, zoals circulaire ketensamenwerking.

Jetske Thielen | Duurzaam Vlechtwerk
https://www.jetskethielen.nl/

Jetske helpt mensen om samen sterker, duurzamer en toekomstbestendiger te worden. Om voor de uitdagingen van deze tijd oplossingen te bieden, is het belangrijk verbindingen te creëren. Haar gezonde nieuwsgierigheid zet zij in om tot de kern te komen en zo de juiste verbindingen te kunnen leggen.

Ik trek veel op met Jetske als het gaat om het verduurzamen van acht Brabantse woningcorporaties die verenigd zijn in het LENTE-verband

Serge van den Berg | Het Energiebureau
https://www.hetenergiebureau.nl/

Het Energiebureau is een adviesbureau voor duurzame ontwikkeling. De ervaring van Serge in de nationale en internationale milieuwereld maakt van hem een echte kartrekker. Enthousiasme, motivatie en sociale vaardigheden zijn drivers waarmee hij projecten laat draaien.

Ik werk veel met Serge samen rondom het duurzaamheidsakkoord tussen woningcorporaties, gemeente en huurdersvertegenwoordiging in ’s-Hertogenbosch.

Suzanne Wacanno en Berend Aanraad | The Natural Step
https://thenaturalstep.nl/

The Natural Step is een non-profit organisatie die in 1989 in Zweden is opgericht. Ze biedt een set van taal, spelregels en procesaanpak om te komen tot verduurzaming. In Nederland wordt het inmiddels toegepast door een groot aantal woningcorporaties, gestart bij onder meer Woonbedrijf in Eindhoven. Ik ben ambassadeur van TNS en draag met trots het predicaat ‘Member of Honour’.

Suzanne en Berend zijn mijn belangrijkste inspirators op het gebied van duurzaamheid. Het spreekt voor zich dat de samenwerking met hen dan ook zeer intensief is.

Marlou Boerbooms | De Energieambassadeur
https://energieambassadeur.nl/

De missie van Marlou is om samen kwaliteit van leven te verbeteren. op weg naar positieve impact op onze leefomgeving. Zij zet zich in voor zaken als energiebesparing, duurzame opwekking, groenere leefomgeving, klimaatadaptatie, gezondere lucht, duurzame mobiliteit, circulariteit en bovenal het goed omgaan met elkaar. Ik werk veel met Marlou samen, zoals vanuit haar rol als trekker van de Groene Huisvesters (https://groenehuisvesters.nl/), een groep van corporaties, alsook Woonbond, Aedes en het Ministerie van BZK.

Mirjam Lamme | 5V Management
https://5vmanagement.nl/

5V Management is een adviesbureau voor (interim- en proces)management en coaching. Zij ondersteunen, coachen, adviseren en begeleiden organisaties, teams en personen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Mirjam, eigenaar van 5v Management, is al sinds 20 jaar collega, vriendin, spiegel en vooral vrijdenker. Iemand met wie ik veel spar en met wie samenwerken gewoon ontzettend leuk en inspirerend is.

Marion Hoskens – Lively Up
https://www.livelyup.nl/

Lively Up helpt mensen om energieker te worden en in balans te komen. Marion ondersteunt mensen in hun reis naar zichzelf, in het in het leven te staan vanuit kracht en in het kunnen stralen vanuit wie ze in essentie zijn. Met een breed aanbod aan diensten verzorgt zij een op maat gerichte behandeling voor lichamelijke en psychosociale gezondheidsklachten, persoonlijke groei, bewustwording en zingeving en stress-gerelateerde klachten. Met Marion spar ik vaak over gezonde, vitale en energieke samenlevingen, waarin de menselijke factor de meest belangrijke is en waar natuur en mens in balans zijn. Samen werken we aan leefconcepten waarin dat allemaal samen komt.

Benieuwd op welke werkvelden <leg link naar P4. Werkvelden> we van waarde kunnen zijn voor jou en je organisatie? Bel me gerust eens op 06 – 53 96 11 68. Dan vertel ik je er graag meer over.